Tags

falkens-flugt-daphne-du-maurierForfatter: Daphne du Maurier
Forlag: Aschehoug
Biblioteksbog

Dette er den 3. bog i mit Daphne du Maurier-marathon. Og for pokker, Daphne! Dette er den bedste jeg endnu har læst! Bedre end Rebecca, som Daphne du Maurier ellers blev mest kendt for (og som hun siden blev meget træt af altid var den bog alle talte om). Jeg kunne rigtig godt lide Rebecca – den er i sandhed meget velskrevet – men den kan ikke måle sig med Falkens flugt.

Det undrer mig såre, at Falkens flugt betegnes som krimi, for selvom der sker et mord, så er der ikke megen krimi over den. Udover kriminalgåden så sker der så meget andet, så meget mere. Slutningen i sig selv er en tour de force, hvor bogen er ganske umulig at lægge fra sig. Og alt jeg troede om sammenhængen bliver vendt på hovedet, og jeg står tilbage med en ‘ok, det så jeg overhovedet ikke komme!’ følelse. Wow! Det er godt nok godt udført!

Jeg tør ikke sige ret meget om handlingen, fordi jeg ikke vil spoile. Men jeg kan sige så meget, at den lægger meget roligt ud. Sammen med hovedpersonen prøver vi langsomt at udrede, hvad pokker det er der sker. Vi er bekymrede, hjælpeløse, forfærdede sammen med hovedpersonen efterhånden som sammenhængens gru går op for ham, og er lige så – ja, forundrede eller overraskede er for små og tomme ord til at beskrive, hvordan man (og han) har det til sidst.

Daphne du Maurier er sneget sig ind på mig de sidste par måneder, og jeg ønsker mere og mere, at jeg kunne få lov til at lægge vejen forbi Manderley en eftermiddag og tale med hende om hendes bøger. Ikke om Rebecca, som alle de andre, men om Falkens flugt.

Anbefales meget, meget varmt. Men forbered dig på en lang vej før du forstår præcis hvorfor jeg er så betaget. Jeg var længe om at læse Falkens flugt – det var lidt af en bjerg-etape, hvis vi prøver en Tour de France reference. Men de sidste 100 sider var ren ‘ned af bjerget’ fart, og med hjertet i halsen hele vejen. De sidste par sider var de berusende sekunder, hvor man suser først over målstregen, ét minut før alle forfølgerne.

God fornøjelse!

Reklamer