Tags

guds haand cover webTegner og forfatter: Paolo Castaldi
Forlag: Fahrenheit
Biblioteksbog

Jeg er ellers ikke den store fodboldfan. Altså, lidt ved jeg da om fodbold – jeg kan fx huske 1992 (hvem kan ikke det?), og visse navne har jeg da også styr på. Jeg har blandt andre styr på Maradona. Jeg ved, at han er fra Argentina, at han ikke er særlig høj, og at han engang fik lov til at score et mål med hånden, ved at kalde det Guds hånd.

Paolo Castaldi har lavet en slags biografi over Maradona i 11 forskellige møder mellem Maradona og andre mennesker – amatørfodboldspilleren, sportsjournalisten, drengen, Gud mfl. Det er en rigtig fin historie om en legendarisk forboldspiller, som ikke bare kunne spille bold, men også kunne give det fattige Napoli noget at være stolte af, og som engagerede sig i de folk som lignede ham selv: fattige arbejdere, er kun med held og umenneskelig styrke kan løfte sig ud af håbløse situationer. Castaldi tegner Maradona som en helgen, som et overmenneske, men med hjertet på rette sted. Det er en hyldest fra napolitanerne til deres største fodboldhelt.

Maradona_Guds HåndHistoriens streg er sort/hvid med lidt lejlighedsvist blåt. Nogle steder er det næsten skitseagtigt og ufærdigt. Andre gange er vi helt tæt på og kan se rynker ved øjnene og skægstubbe på hagen.

Efter endt læsning måtte jeg selvfølgelig på Youtube og se nogle af de famøse mål – især Guds hånd-målet og solospillet helt nede fra midtbanen. Han kunne virkelig noget med en bold!

Reklamer