Tags

glimmerbøsserneForfatter: Karin Brunk Holmqvist
Forlag: Cicero
Biblioteksbog

To aldrende gubber, brødrene Henning og Albert, bor ude på landet i Sverige. Huset er lille og lidt forsømt, men de mangler ikke noget. Deres pension rækker til snus, røget flæsk, kartofler og petroleum, og har man brug for mere? Af og til tjener de lidt ekstra ved at gå til hånde hos den lokale herremand, som har et ømt punkt for dem. Og man kan heller ikke lade være med at holde af de to gubber. Der er ikke så meget fikumdik med dem.

En dag lyder rygterne i det lille samfund, at brødrenes barndomshjem skal bygges om til et hjem for alkoholiske kvinder, og alt står på den anden ende. Brødrene er også lidt bekymrede. Hvad ville deres mor mon sige til det?

Snart er kvindehjemmet dog ikke den største nyhed på egnen: brødrene er uforvarende skyld i, at omverdenen tror, at der har været en ufo-landing på engen bag deres lille hus – hvorfra de har udsigt til barndomshjemmet – og så har vi balladen!

Det er en ualmindelig hyggelig bog. Danskere har altså ikke eneret på hygge – det kan svenskerne sandelig også godt finde ud af. Der er ikke rigtig nogen skurke i ‘Glimmerbøsserne’, og alt ender som det skal. Men jeg var alligevel rigtig godt underholdt undervejs. Måske en harmløs bog, som ikke gør det store væsen af sig, men alligevel en vedkommende bog. Og man skal ikke undervurdere harmløs, hvis man kommer i godt humør af det!

Anbefales varmt!

Reklamer