Tags

,

heat waveForfatter: Richard Castle (Tom Straw)
Forlag: Kingswell
Egen samling

Det er mega meta! Jeg er ret stor fan af serien Castle, som har Nathan Fillion i titelrollen. Fillion spiller krimiforfatteren Rick Castle, som får lov til at følge en af NYPD’s fremmeste detektiver, Kate Beckett, og hendes hold på deres opgaver for at få inspiration. Han får rigeligt med inspiration, og skriver derefter serien Nikki Heat, som lægger sig ret tæt op af Beckett og hendes omgivelser. Serien løber over 8 sæsoner, og Castle får skrevet en hel del romaner om Nikki Heat undervejs. OG DE ROMANER ER BLEVET SKREVET! Mega sejt medie stunt! Jeg har læst de første to, og bliver nødt til at eje/læse resten også.

Nikki Heat-bøgerne er helt gennemførte. Richard Castle står på som forfatter. Det er Nathan Fillions billede, der pryder bagsiden. I teksten ‘om forfatteren’ står der det der ville stå, hvis det var ham, der skrev bøgerne. Tonen i bøgerne er også præcis som man forestiller sig, at Castle ville skrive. Det er intet mindre end genialt! At læse en af Nikki Heat bøgerne er nogenlunde som at se et afsnit af Castle.

En overfladisk google-søgning afslører at forfatteren bag Nikki Heat-bøgerne er Tom Straw, som også har skrevet en del krimier under eget navn. Samtlige Nikki Heat bøger indtil videre er på New York Times bestseller list, så jeg gætter på, at han har det fint med at det ikke er hans navn, der står på coveret, så længe det er ham, der kan inkassere checken.

Der er mange overlap mellem serien Castle og Nikki Heat-bøgerne. Ligesom Castle får lov til at følge Kate Beckett og hendes team, har Nikki Heat selskab af journalisten Jameson Rook, som skal skrive en artikel om NYPD’s finest – en artikel som ender med næsten udelukkende at handle om Nikki Heat. Én af de ting jeg særligt godt kan lide, er udviklingen fra bind 1 til bind 2 i serien. I serien Castle er Kate Beckett mildest talt ikke begejstret for den opmærksomhed hun får ved at lægge krop til den imaginære Nikki Heat, og resten af hendes team er heller ikke vilde med den måde de bliver portrætteret. I bind to (Naked Heat) er Nikki Heat meget lidt tilfreds med at Rooks artikel har så meget fokus på hende alene, og Rook prøver at glatte ud og gøre sin fejl god igen – ligesom Castle prøver at gøre det godt igen, at hans bog kom til at handle om Beckett.

Som fan af serien er det en udsøgt fornøjelse at få denne side med også. De bøger som bliver omtalt i Castle kan alle sammen læses – også den imaginære Castles første bøger om agenten Derrick Storm. Det er den fedeste form for ekstramateriale jeg nogensinde er stødt på!

Skuffelsen var derfor stor, da jeg kastede mig ud i Kathy Reichs bøger, som ligger til grund for serien Bones, som jeg også er stor fan af. Reichs bøger har på ingen måde den charme, som den efterfølgende serie har. De er selvfølgelig også skrevet den anden vej rundt: serien Castle kommer før bøgerne om Nikki Heat, mens Reichs bøger kommer før serien Bones. Men jeg kunne ikke engang læse den første Reich bog færdig, før jeg frustreret smed den væk. Da hovedpersonen udsætter et besøg til et muligt gerningssted til sent om aftenen i lyn og tordenvejr, stod jeg simpelthen af. Det er bare for dumt. Jeg kunne næsten høre Temperance Brennan fra Bones komme med en snusfornuftig kommentar om det latterlige og irrationelle i den beslutning.

Så: Jeg kan varmt anbefale Nikki Heat bøgerne! Og anbefaler at man undgår Reichs bøger og holder sig til Bones.

Reklamer