Tags

små onde svinForfatter: John Kenn Mortensen
Forlag: Høst&Søn
Biblioteksbog

Uh! Det er en spøgelseshistorie efter mit hjerte! Den er helt inde og pille ved noget grundangst (på den gode måde!).

Sebastian får hjælp af Katten, Gentleman Julie (som en dag vil holde op med at være en dreng og i stedet blive til en smuk kvinde) og den voldsomt irriterende Sixten til at gøre noget ved det frygtelige spøgeri, der er på hans onkels faldefærdige slot. Men det er på ingen måde ufarligt! Og ikke alle personer i bogen er i live, da vi når til vejs ende…

Det er en virkelig god persontegning! Hver af personerne står krystalklart for mit indre øje. Gentleman Julie er min klare favorit – her er en hjerte af guld i en krop, som er afklaret med sig selv. Det kan godt være at Gentleman Julie lige nu er en overvægtig dreng med et blidt måneansigt – det kan man tydelige se for sig – men man kan også se den smukke kvinde, som en dag vil træde elegant ud af den puppe. Sebastian er også en dejlig hovedperson, som ikke er modig overhovedet, men som træder i karakter, da der virkelig er brug for det. Det gælder også den øretæveindbydende Sixten, som undervejs fik mig til at gispe og spærre øjnene op, og tvang mig til at læse det han gjorde en ekstra gang, fordi det var så overvældende overraskende.

Et virkelig velskrevet gys, som jeg klart kan anbefale til alle, som ikke har alt for sarte nerver – her er nemlig grobund for mareridt, som ikke er sådan lige at ryste af sig!

Bogen er i øvrigt virkelig stemningsfuldt illustreret!

Fra børn fra 12 år

Reklamer