nevermoorForfatter: Jessica Townsend
Forlag: Gyldendal
Biblioteksbog

Det er én af de bedste fantasybøger for børn jeg længe har læst. Den er original og forunderlig og spændende. For en gangs skyld regnede jeg ikke plottet ud på forhånd, men fik en frisk historie, som ikke ligner noget jeg har set før. Forfriskende!

Jeg gad SÅ godt flytte ind på Hotel Deucalion, hvor blandt andre vores hovedperson flytter ind. Hotellets værelser indretter sig efter beboeren – hvor fedt er det ikke lige? Jeg skal gerne indrømme at selve Nevermoor måske ikke er 100% originalt, men når man skal skrue et forunderligt, finurligt, magisk sted sammen, så er der nogle ting, som går lidt igen. Nevermoor indeholder alle de elementer jeg elsker i sådan en magisk by, og er derfor tilgivet for de brede penselstrøg, som lidt er set før. Der gemmer sig nemlig nye ting i detaljerne, og jeg elsker det!

Historien er også helt sin egen. Hovedpersonen Morrigan har haft meget at kæmpe med hele sit liv, men har heldigvis ikke glemt sin pragmatisme og sin humoristiske sans. Hun er en gæv pige, som har hovedet skruet rigtigt på, og hjertet på rette plads. Jeg kan lide hende.

Bogen anbefales varmt. Kan læses af gode læsere fra 10 år.

 

Reklamer