historien om hardyForfatter: Mette Eike Neerlin
Illustrator: Peter Bay Alexandersen
Forlag: Høst & søn
Biblioteksbog

Hvis du kun læser én billedbog i år, så lad det være denne. Det er længe siden jeg har set et så godt makkerskab omkring at fortælle en historie. Jeg vil ikke sige at tekst og illustrationer ikke kan noget i sig selv – men i sammensmeltningen bliver de til mere! Summen er mere end de enkelte dele.

Usynlige venner er gode at have i en snæver vending. Fx når man ikke lige har nogen at lege med, men især når man er ensom og forsømt! Og Jakob har i den grad brug for én, der kan hjælpe ham med at håndtere verden. I hvert fald indtil han møder Mingus, som kan byde på kanelsnegle og søde forældre. Så skal Hardy videre. Sådan er det bare.

Det er sådan en fin historie! Og barsk og hjertegribende og tåreinducerende! Jeg har altid haft en svaghed for Peter Bay Alexandersens illustrationer, og de spiller så smukt sammen med Mette Eike Neerlin’s nærværende tekst, at jeg ønsker mig, at de to må lave mange flere billedbøger sammen.

Kan varmt anbefales! Og har du ikke noget barn at læse den sammen med, så læs den med dig selv. Og giv dig tid til at dvæle. Og når du læser med et barn, så giv jer tid til at snakke om tekst og billeder, og hvad alle børn har brug for: venner og tryghed.

Reklamer