Tags

, , ,

Forfatter: Gail Carriger
Forlag: Tellerup
1. del af serien: Soulless
Biblioteksbog (men bliver nødt til at købe den!)
Anbefalet af Stine

Dette er den mest underholdende bog jeg længe har læst! Spændende, humoristisk, den helt rigtige ratio af handling og romantik, de FEDESTE karakterer og sprog, der fik mig til at fnise offentligt!

Jeg holder meget af steampunk – især når den er placeret lige midt i Victoria-tidens London. Her er steampunken kombineret med en samling overnaturlige: varulve, vampyrer og spøgelser, og det virker så storartet.

Vores heltinde, Alexia Tarabotti er er en 26-årig gammeljomfru (!) med romersk næse og for mørk hud til at være fasionabel (hendes far var italiener). Hun er sjælløs, og derfor alle overnaturliges naturlige fjende – hun neutraliserer nemlig deres overnaturlige kræfter. Det forhindrer hende dog ikke i at være særdeles gode venner med den outrerede vampyr Lord Akeldama, og have et noget intenst had/kærlighedsforhold til alfa-varulven Lord Maccon (især det had/kærlighedsforhold er voldsomt underholdende). Alexias overvejelser i forhold til kys og indførelse af tunge, og tilbagetrækning af samme, har fået mig til at hulke af grin (offentligt endda). Det er hysterisk underholdende! Hun er ganske enkelt en fortræffelig hovedperson!

Heldigvis har ældstebarnet anskaffet bd 2 og 3 til vores kindler. Dem glæder jeg mig også voldsomt til at læse.

Kan virkelig varmt anbefales til alle, der kan lide steampunk, investigation, goth, Jane Austen-romantik, sassy hovedpersoner og god underholdning. VARMT!

 

Reklamer