Tags

den danske chokoladehistorieForfatter: Annette Hoff
Forlag: Den Gamle By
Egen samling. Signeret.

Jeg elsker chokolade. Jeg har hver år de sidste mange, mange år været til Chokolade Selskabets chokoladefestival – primært selvfølgelig for at købe store mængder chokolade, men også for at blive inspireret. I år kom jeg forbi en bod, der solgte bøger – eller rettere én bog: denne. Jeg har allerede en del bøger om chokolade. Mest med opskrifter, men også sådan lidt om chokoladens oprindelse og historie. Men det er første gang jeg er faldet over en bog, som decideret handlede om danske chokoladehistorie, og så blev jeg jo nødt til at købe bogen. Jeg havde en god snak med forfatteren, som solgte mig bogen, og jeg fik bogen signeret. Det er jo altid lidt ekstra sjovt 🙂

Det er en vældig informativ og velskrevet fagbog, og jeg blev bestemt klogere på min yndlingsspise. Blandt andet lærte jeg, at chokoladen kom til Danmark ved sefariske jøders mellemkomst. Jeg har for ganske nyligt fået afsløret via en DNA test, at jeg har en meget lille del sefarisk jødisk blod i årene – og jeg tager det derfor personligt på mig, at min familie (godt nok meget langt ude) var med til at skaffe chokoladen til landet. Velbekomme!

Jeg lærte også noget om chokoladekoppers rette form (høje og slanke og med låg, så der ikke kommer skind på drikken), om de første danske producenter, og om alle de kendte mærker, som sælger chokolade i dag. Jeg lærte blandt andet, at Toms Chokolade ejer temmelig mange af de andre kendte mærker (Galle&Jessen, Anthon Berg mfl). Jeg lærte også, at jeg gør ret i at vælge min yndlingchokolade (Holm-Friis) frem for alle andre, fordi alt hans chokolade er fairtrade dyrket. Jeg kan godt lide at spise chokolade med god samvittighed.

Man kan selvfølgelig ikke læse sådan en bog uden at komme til at føle stor trang til at spise chokolade og drikke varm kakao imens. Det var heldigvis ikke noget problem, for jeg har altid chokolade og kakaopulver i huset ❤

Forfatteren har også skrevet bøgerne: Den danske kaffehistorie og Den danske thehistorie, som også kunne være interessante at have i samlingen.

Reklamer