Tags

,

norse mythologyForfatter: Neil Gaiman
Forlag: Bloomsbury
Gave fra Pia og Nikolaj

At læse historier fra den nordiske mytologi er lidt som at høre Thomas Winding læse højt af Emil fra Lønneberg: Det er velkendte historier, som tilsættes et ekstra krydderi, ved at blive fortalt med en særlig stemme eller i en særlig stil.

Gaiman er en af mine absolut yndlingsforfattere. Jeg elsker hans fortællestil. Han har behandlet de velkendte nordiske gudemyter kærligt – det er tydeligt, at han selv synes, at de er interessante og sjove. Jeg mistænker ham for at have læst Peter Madsen’s Valhalla tegneserier, for hans fremstilling af guderne ligger meget tæt op af Madsen’s. Jeg kan godt lide, at han ligesom jeg har et særligt forhold til Loke, som jo bare er misforstået og samspilsramt, og oftere redder guderne end skader dem. Og alligevel er det altid ham, de mistænker for alt muligt. Ja, ok, med rette, men alligevel.

Jeg var vældig godt underholdt, og selv hvis man aldrig har læst en nordisk myte før (eller noget af Gaiman), så kan man godt starte her. Og jeg kan kun sige, at hvis man aldrig har læst en nordisk myte før eller læst noget af Gaiman, så er begge dele noget man STRAKS bør gøre noget ved!