Tags

,

hyperionForfatter: Dan Simmons
Forlag: Bantam Books
Lånt af min bror

Jeg læser ellers sjældent science fiction, men nu har tilstrækkeligt mange sagt til mig, at jeg skal læse Hyperion, og da min bror ligefrem gav mig sine personlige eksemplarer med hjem (til låns forstås), så var der ingen vej tilbage.

Jeg kan rigtig godt lide den! Det er lidt Canterbury Tales i fremtiden: En række rejsende, der skiftes til at fortælle, hvorfor netop de er lige her lige nu. Der hvor de er, er så på planeten Hyperion, som ikke bare er under angreb fra en ret overvældende fjende, men der er også på planeten den mystiske Shrike, som de færreste slipper levende fra at møde. Og det er netop the Shrike som de er på vej hen til med hver deres agenda.

Jeg må indrømme, at jeg skal stå lidt på tæer for at få det hele med. Jeg synes generelt, at jeg er ret skrap til engelsk, men der er alligevel begreber og andet, som efterlader mig lidt famlende. Der er en masse intriger og politik i rammefortællingen, som jeg ikke har helt styr på. Men jeg holder ud, for jeg er grebet og jeg vil vide hvordan det hele ender!

Jeg er allerede i gang med bd 2: The Fall of Hyperion, og jeg er endnu mere udfordret med den. Men igen tilstrækkelig fascineret til ikke at give op. Det er ikke alle bøger man kan sluge som is på en varm sommerdag. Nogle bøger skal man kæmpe lidt for, og selvom jeg kæmper med Hyperion, så er det kampen værd!

Min bror vil blive stolt af mig 🙂

Reklamer