Tags

,

min-geniale-venindeForfatter: Elena Ferrante
Forlag: C&K Forlag
Biblioteksbog

Elena fortæller om sin geniale veninde, Lila. De vokser op i et af de fattige kvarterer i Napoli i efterkrigstiden. Lila er et helt usædvanligt barn og bliver til en helt usædvanlig ung kvinde, og selv Elena har svært ved at følge med i hvad der foregår i hovedet på hende.

Ferrante skriver forrygende godt! Jeg føler, at jeg er flyttet ind i gården, hvor pigerne bor og er en del af det persongalleri, som bebor husene. Det er medrivende og betagende! Det er heldigvis første del af en serie, så jeg behøver ikke at vinke farvel for evigt til disse barndoms- og ungdomsvenner. Der kommer mere – og det bliver næppe mindre interessant.

Jeg er, ligesom Elena er det, betaget af Lila. Men jeg er også betaget af Elena, som heller ikke er tabt bag af en vogn. Hendes forskellige løsrivelsesprocesser er både pinagtige og smukke. Hun vokser i ryk, og må med næsten fysisk smerte ud af Lila’s skygge, hvor hun ikke hører til. Jeg ved i slutningen af bogen ikke hvem der egentlig er den geniale veninde: Lila eller Elena.

Anbefales meget varmt!

Reklamer