ternet-ninjaForfatter: Anders Matthesen
Forlag: Høst & Søn
Biblioteksbog (men bliver nok nødt til at eje)

Nogle forfattere kan noget ganske særligt med ord. De kan, udover at skrive en god historie, fortælle den på en måde, så jeg bliver lidt forelsket i dem. De kan sno en sætning, eller lave en formulering, som bare rammer helt rigtigt. Sætninger som man bliver nødt til at læse en ekstra gang, fordi den bare gjorde noget særligt godt. Jeg har det sådan med Neil Gaiman, John Steinbeck, Jane Austen, Kenneth Bøgh Andersen og nu også Anders Matthesen.

Normalt kender vi jo Anders Matthesen som Anden. Ham, der står bag Terkel i knibe, Jul på Vesterbro og diverse standup shows. Jeg kender hans stemme så godt, at det var lidt som om, der var ham, der læste Ternet Ninja op for mig – måske især når Onkel Stewart (som er med for en kort, men ikke ubetydelig bemærkning) er på banen.

Ternet Ninja er rasende morsom – men også barsk, for Anders Matthesen skriver ikke for de sarte, men for dem, der elsker en god historie, som ikke lægger fingrene imellem. Bogen handler om retfærdighed – både i de store strøg, hvor onde mennesker skal straffes, men også i de lidt mere overskuelige hjemlige forhold, hvor mobning skal sættes til vægs.

Jeg elsker Anders Matthesens forfatterstemme, når den bryder ind i historien for at forklare et udtryk. Fx “Han var godt sat til vægs nu. (Og med det mener jeg ikke, at Aske var sat fysisk op ad væggen. på en god måde. Men altså. Han var færdig som gårdsanger… altså ikke bogstaveligt talt. Aske havde aldrig været gårdsanger… Men altså – han var mæt jo, for fanden, ikke?”

Det er en forrygende historie! Anbefales varmt! Til både vakse børn og vakse voksne!

Reklamer