Tags

vinterens løfterForfatter: Lisa Kleypas
Forlag: Pretty Ink
Biblioteksbog

At læse denne her bog var lidt som at se en pornofilm af den slags, hvor sex er pakket ind i romantik og smukke kostumer fra en mere romantisk tidsalder. Handlingen er meget overskuelig, hovedpersonernes logiske motivationer er fraværende, og den historiske korrekthed er til at overse. Men sexscenerne er vældig gode.

Jeg må sige, at den opfylder alle mine fordomme om genren. Det er letbenet underholdning uden dybde, men skal ikke undervurderes som sådan. Nogle gange er letbenet underholdning uden dybde lige det jeg har brug for. Men jeg bliver bare så irriteret, når personernes handlingsmønstre er så ulogiske som de er, og når handlingen er så forudsigelig. Jeg vil gerne udfordres bare en lille smule.

Jeg opdagede undervejs, at bogen faktisk er bd 3 i en serie (som hedder Wallflowers). Som serietitlen antyder handler serien om et par veninder, som er bænkevarmere – og det på trods af, at de alle som én er smukke, veldrejede, charmerende og for nogles vedkommende også ret velhavende. Heldigvis møder pigerne smukke, unge, rige og hovmodige mænd i bedste Mr. Darcy stil, som opdager og falder for de ynder, som alle andre tilsyneladende er blinde for. Kærlighed mod alle odds. Selv de mest kyniske og libertinske herrer bliver bløde og monogame ved mødet med disse yndige piger.

Denne bog handler om Evie (Evangeline), som er ung arving til en større formue, som hendes mors familie prøver at stjæle fra hende ved at gifte hende med hendes overvægtige og stupide fætter. Hun ser ingen anden udvej end at flygte hjemmefra og tilbyde den hjerteløse libertiner St. Vincent ægteskab (til trods for at han for nylig bortførte en af hendes veninder for næsen af hendes trolovede som også var hans bedste ven – hans motivation for dette er aldeles fraværende). Men hun synes åbenbart, at den kolde og umoralske fyr er det oplagte valg som beskytter mod hendes onde, onde familie (som både slår hende og spærrer hende inde i ugevis på vand og brød!). Hendes logik er også svær at få øje på. Men naturligvis forsvinder Evie’s usikkerhed og stammen (hun stammer nemlig – tilsyneladende et handicap, der tidligere har ødelagt alle hendes ægteskabsmuligheder, trods hendes formue, skønhed mm) i St. Vincents selskab og meget mod sin vilje bliver han selvfølgelig stormende forelsket i hende (jeg tror ikke at jeg spoiler noget her) og herefter siger ingen andre kvinder ham noget. Han blev jo også bare skørtejæger, fordi hans mor og fire søstre i sin tid døde fra ham, og derfor tør han ikke længere elske kvinder. Jep…

Jeg føler ikke umiddelbart trang til til at læse de andre bøger i serien. Jeg har meget lidt tålmodighed med genren. Men af og til er det lige det jeg har brug for. Fordelen ved denne bog var, at der var gode sexscener og at den var meget hurtigt læst, så jeg kan komme videre til noget mere substantielt. Som fx en fantasybog fra børnebibliotekets samling.

 

Reklamer