Tags

HPForfatter: J. K. Rowling
E-bog. Egen samling.

Når jeg skriver ‘Harry Potter’ mener jeg alle syv Harry Potter bøger i den originale serie. Lige før sommerferien havde jeg ret travlt, og der var mange ting, der var inde og pille ved mit stress-niveau. Det virkede derfor som en god idé at læse noget, som jeg havde læst før – noget som ikke krævede så meget af mig, men bare var noget jeg kunne slappe af med. Jeg valgte Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Den lå på min Kindle og var derfor ikke svær at slæbe med alle vegne. Nu er det sådan, at jeg ikke kan læse én HP bog, og så ikke de andre, så i løbet af sommeren fik jeg læst dem alle syv. For de første af bøgenes vedkommende var det 7. eller 8. gang jeg læste dem, for hver gang der kom en ny i serien dengang de først kom ud læste jeg forfra.

Nu er jeg så færdig med 7. og sidste bind om HP, og det har været en fantastisk genlæsning. Jeg er ret meget en HP fangirl, og verdenen tiltaler mig rigtig meget. Endnu en gang har jeg opdaget ting, som jeg ikke har hæftet mig ved før – især i den sidste bog. Det er et stykke tid siden jeg sidst så filmene, og det lykkedes mig at ryste skuespillernes ansigter af de fleste karakterer. Nogle skuespillere er dog så perfekte til deres rolle, at det er dem jeg stadig ser for mig: Luna (Evanna Lynch) og Snape (Alan Rickman) især. Men Harry, Ron og Hermione ser anderledes ud. Fx er Hermione af afrikansk oprindelse i mit indre billede af hende – det får hendes hår til at give meget bedre mening.

Jeg kan snakke om disse her bøger i lang tid med andre HP nørder. Jeg ved godt, at mange aldrig har været fanget af dem, eller har syntes at de skulle være noget særligt. Men de har fra allerførste gennemlæsning betydet noget særligt for mig. Jeg har været én af dem, der forudbestilte bøgerne på engelsk så snart man kunne, og havde læst dem inden for de første to døgn efter jeg havde modtaget dem. Og jeg har diskuteret dem både privat og professionelt. *SPOILER ALERT* Jeg er stadig stolt af, at jeg altid (og det har jeg vidner på) har påstået, at Snape var på de godes side. Selv da alle efter bd 6 sagde til mig: ‘Der kan du selv se! Han slog Dumbledore ihjel, så han MÅ være ond’, da sagde jeg, at han havde gjort det efter aftale med Dumbledore for at skåne Malfoy for at skulle slå ihjel. Det var en fornøjelse at blive bekræftet i min stædige teori i bd 7.

Det er ikke sidste gang, at jeg har læst de syv bøger – de er gamle venner, som er uendelig rare at vende tilbage til med et par års mellemrum. Det må folk gerne se ned på, hvis de føler trang til det. Jeg ved, hvor min indre fangirl har hjemme 🙂

Reklamer