Tags

carrying albert homeForfatter: Homer Hickam
Forlag: HarperCollins
Lånt af Pia

Dette her er den mest underholdende bog jeg længe har læst! Den slags bog, som har gjort mig fortabt for omverdenen, så mine børn har måtte kalde på mig mere end én gang, før de fik min opmærksomhed. Lynhurtigt læst, desværre, for jeg ville gerne have mere!

Det er en vild historie om at transportere en alligator ved navn Albert fra West Virginia tilbage til Florida, hvor han kom fra, for på den måde – måske – at kunne redde et vaklende ægteskab. Elsie elsker Albert (alligatoren) mere end hun elsker Homer (ægtemanden), og det er han udmærket godt klar over. Nu er det ham eller alligatoren, og efter at Elsie har tænkt noget tid over det (!), så går turen til Florida.

Homer (forfatteren) påstår, at historien er sand – eller sådan tilnærmelsesvist, i hvert fald. Den har i hvert fald rod i virkeligheden, og han har læst den at kende i brudstykker igennem hele sit liv. Han har gået og troet, at hans forældre var sådan nogle helt almindelige kedelige nogen, indtil én af dem kommer til at sige ting som ‘sådan var det ikke dengang jeg var med i en film’ eller ‘din mor lærte at køre så stærkt, dengang hun var spritsmugler’ eller ‘dengang jeg spillede professionelt baseball, da…’. Og alle disse vilde ting er alt sammen noget, der skete, dengang de transporterede Albert hjem til Florida.

Det er en bog, man bliver i voldsomt godt humør af, og jeg har måtte købe bogen selv (fordi Pia nok gerne vil have sit eksemplar tilbage), for jeg kommer helt sikkert til at ville læse den igen. Elsie, Homer og Albert (samt den mystiske hane, som af uforklarlige årsager foretager hele turen med dem) er mine venner, og jeg glæder mig til at hilse på dem igen 🙂

Reklamer