goldfinchForfatter: Donna Tartt
Kindle-udgave (da den er på 836 sider)
Dansk titel: Stillidsen

Lidt af en tour de force! Jeg kan godt forstå, at den er blevet sådan et hit. Jeg må samtidig sige, at jeg bliver vildt irriteret over Theo’s stofmisbrug. Og hans piveri. Selvom vennen Boris må siges at være en mindre heldig indflydelse på mange områder, så kan jeg rigtig godt lide ham for hans gå-på-mod. Han rejser sig efter hvert fald, han giver ikke op. Han har vildt mange problemer (ud over at være kriminel), men han er bare helt utrolig sympatisk i sit livsmod. Theo har en tendens til at miste modet og give op – men hver gang kommer Boris heldigvis ind fra højre og sparker ham i gang igen.

Jeg holder så meget af Hobie og hans butik. Der gad jeg godt at bo. Det lyder helt vildt hyggeligt og rart. Det er et smørhul midt i al ulykken.

Desværre har forfatteren lidt en tendens til at ævle. Jeg følte nogle gange, at jeg læste blahblahblahblah uden at jeg rigtig kunne hæfte mig ved, hvad hun skrev. Måske er det med vilje. Måske er Theo bare vildt irriterende. Stolpe op og stolpe ned. Bogen havde nok ikke rigtig behøvet at være over 800 sider lang.

Men en god bog ellers. Anderledes. Fed handling.

Anbefales. Men læs den som e-bog, hvis du ikke vil pådrage dig seneskedehindebetændelse.

Reklamer