Tags

,

hunden i nattenForfatter: Mark Haddon
Forlag: Rosinante
Biblioteksbog. Anbefalet af Zenia.

Bogens unge detektiv, Christopher, har Aspergers. Det gør det til en meget usædvanlig bog at læse. Jeg fik virkelig lov til at gå turen i e andet menneskes sko. Altså, det gør jeg jo tit, når jeg læser en bog. Jeg går i fortællerens sko, eller identificerer mig med hovedpersonen på én eller anden måde. Men det er alligevel sjældent, at jeg får lov til at prøve nogle sko, som er så anderledes end mine egne.

Christopher kan ikke læse ansigtsudtryk. Han tager alting bogstaveligt. Mennesker er meget uforudsigelige af natur. Nogle gange siger deres stemme én ting, mens deres krop siger noget andet. Ironi og sarkasme preller af på én, når man har Aspergers. Løgne er utilgivelige. Christopher er heller ikke meget for at man rører ved ham. Han kan lige på med til at lade hænder mødes, når fingrene er spredt ud som en vifte.

Det er en øm og smuk og helt igennem rørende bog. Det er et fantastisk billede ind i et sind, der fungerer helt anderledes end mit eget. Jeg tror simpelthen, at man blive mere empatisk af at læse denne bog.

Så det skulle du tage at gøre!

Reklamer