Tags

,

svaerdets bidForfatter: Martin Jensen
Biblioteksbog

Det er bind fem i serien, som starter med Kongens hunde – en historisk krimiserie, som foregår i England i 1000-tallet. Kongen er dansk viking og hedder Knud den Store. Det er en spændende tid med krig og politiske intriger. Og Knud er i sig selv en virkelig interessant personlighed!

Jeg holder vældig meget af historiske krimier. Jeg læser egentlig ikke krimier som sådan – jeg har indtil videre undgået en masse af de store navne som skriver nutidskrimier (læste dog Stieg Larssons Millenium-trilogi – de var gode!). Nutidskrimier er sikkert fine nok. Jeg vil bare hellere læse om historiske intriger end nutidsproblemer.

Halvvikingen Halfdan fylder mere i denne bog end i de forrige i serien, hvor tegneren Winston er den hovedperson, som Halfdan fortæller om. Det gør ikke så meget. Jeg kan godt lide brushovedet Halfdan og jeg kan godt lide de dilemmaer han udsættes for. Men nu skal han giftes. Og han har fået jord. Det sætter jo lidt en stopper for bevægelsesfriheden. Måske slutter serien her? Jeg håber det ikke, men har svært ved at se, hvor historien skal hen efter de er begyndt at leve lykkeligt til deres dages ende…

Reklamer