Tags

, ,

Hell-man-coverForfatter: S. Søndergaard (aka Sanne Søndergaard)
Paperback. Egen samling

Hell man er nok den bedste ungdomsbog til drenge jeg har læst længe! For pokker, hvor er den godt skrevet! Jeg plejer ellers ikke at være god til bøger som handler om pik og patter, men her er det bare så godt skruet sammen. Jeg forstår hovedpersonenThor. Ikke at jeg kunne lide ham til at starte med. Det stødte mig på manchetterne, at han kalder de civile afghanere for ‘aber’. Og hans manglende respekt for alt og alle, inkl pigen Marie, som han boller, men ikke gider være kæreste med. Han er billedet på en ung utilpasset fyr, som bare slet ikke ved, hvad han skal stille op med sig selv udover at drikke, bolle og sprænge postkasser i luften. Men han er jo mere end det. Han viser sig at være en god soldat. Blandt andet.

Jeg kan godt lide, at forfatteren på coveret kalder sig S. Søndergaard. Det ser militær-agtigt ud og passer til coverbillede og indhold. Jeg tror også at det er et trick, for gider drenge læse bøger af kvinder, der skriver om drenge? Sanne Søndergaard gør det bare så eminent godt! Hun lægger ikke fingrende imellem. Hun er loyal overfor Thor, og hun får mig overtalt om, at der er håb for ham endnu.

Jeg kan rigtig godt lide skiftet mellem ‘før’ (tiden i DK inden han tager afsted), ‘derude’ (tiden i Helmand-provinsen) og det korte ‘efter’ (som er tiden efter han kommer hjem igen). Historien folder sig ud. Thor giver mening. Selv når han ikke selv kan se det.

Reklamer