Tags

,

kon-tiki ekspeditionenForfatter: Thor Heyerdahl, med forord af Troels Kløvedal
Softcover. Egen samling

Det er en eventyrlig fortælling, og så er den ganske sand! Jeg synes at det er fantastisk, at en videnskabsmand får en teori, som alle siger ikke kan lade sig gøre, og gennemfører han det med eget og 5 andres liv som indsats, og beviser at det kan faktisk godt lade sig gøre. Man kan mene om teorien hvad man vil, og yderligere undersøgelser er kommet med andre konklusioner, men jeg vil gerne lade mig fange ind af entusiasmen og mandsmodet, som Thor Heyerdahl og hans 5 rejsefæller udviser. Det er sande eventyrere! Med solbrændte kroppe og langt skæg. Jeg kan ikke lade være med at blive en lille smule forelsket i dem. De ER da beundringsværdige 🙂

Kon-tiki eventyrerneDer er masser af sort/hvid billeder i bogen. Jeg ville ønske, at de var i farver – især når billedteksten er: ‘Lanternen hænges op, mens solen i et uforglemmelig farvespil går ned over Stillehavet.

Jeg er virkelig betaget af hele affæren. AF Thors historier om storme, om fiskelivet, om at når noget falder over bord, så er det for evigt tabt (det gælder også mennesker – hvilket dog bliver modvist af deres ubegribeligt mod og snarrådighed, da Herman Watzinger falder over bord i en storm og reddes ind igen af Knut Haugland, som frygtløst kaster sig i bølgerne med et reb og en redningskrans. Om hvordan de holder radiokontakt med radioamatører rundt om i verden, som fra deres radiosendere er livlinerne til den lille gyngende flåde langt ude i Stillehavet. Jeg betages også af, at de ikke er sømænd (men bliver det). De 6 har faktisk ikke nogle særlige forudsætninger for at sejle ud på et stort hav på en balsaflåde. Men de har selvfølgelig andre kundskaber, og er ikke helt tilfældigt valgt.

Arj men, det er en fantastisk historie! Jeg har altid følt mig en særlig tilknytning til Thor Heyerdahl, siden min Farmor opdagede via slægtsforskning, at vi meget, meget langt ude har fælles aner. Måske løber der en lille smule af det eventyrerblod, som i så rigelige mængder flød i Thor Heyerdahls årer, i mig. Bare en lille smule.

Reklamer