Tags

,

Dead-IronUndertitel: The Age of Steam
Forfatter: Devon Monk
Paperback. Lånt af Pia Winther

Skøn blanding af western, steampunk og fantasy. Snavset og barsk og spændende. Godt skrevet: jeg kunne høre lyden af tandhjul og dyser, lugte olien og det sære magiske glim. Og vældig godt skruet sammen.

Jeg kan allerbedst lide bipersonerne: Rose Small især, som vistnok er skifting, og de tre brødre med mere end almindeligt teknisk snilde; Alun, Bryn og Cadoc Madder, som helt sikkert heller ikke er helt almindelige mennesker. Al deres tinkering, sære gadgets, svævebaner og luftballoner er fantastiske! Cedar Hunt, vores helt som plages af varulvetendenser en gang om måneden, er en rigtig Helt, og jeg kan lide ham. Heltinden May Lindson kan jeg til gengæld ikke lide. Hun er bitter og arrogant, og tænker sig ikke rigtig om. Men hun er smuk, og selvfølgelig er det hende Cedar forelsker sig i, selvom Rose er ti gange mere interessant. Pfft!

Men på trods af kærlighedstemaet, som jeg godt kunne undvære, så var jeg rigtig godt underholdt. Det bliver ikke den sidste bog af forfatteren jeg læser. Dead Iron slutter med et oplæg til en fortsættelse. Den må jeg have fingre i ved lejlighed.

Reklamer