Tags

,

pride of baghdadForfatter: Brian K. Vaughan
Illustrator: Niko Henrichon
Egen samling

En meget smuk og stærk tegneserie. Både farver og streg er betagende. Jeg elsker titlen på engelsk. ‘Pride’ er jo både stolthed og løveflok – og hentyder meget smukt til begge dele i bogen.

Historien har rod i virkeligheden: da amerikanerne bombede Baghdad slap mange af dyrene ud af den zoologiske have, deriblandt en lille løveflok.

Jeg leger nu med tanken om at løverne lige så vel kunne være mennesker. Efter mange år i fangenskab eller på anden vis undertrykte, står de pludselig forvirrede med friheden i hænderne (eller poterne), og hvad gør man så? Længslen efter frihed er pludselig blevet til virkelighed, og den kan være svær at håndtere. I flokken er de også splittede indbyrdes: der er rebellen, der hele tiden har drømt om friheden, og som har planlagt oprør længe, og så den mere Pride4konservative, som synes at frihed er overvurderet, når man er sulten, og som i øvrigt har en del loyalitet overfor dem, der holdt dem fangne.

Det er på alle måder en tankevækkende historie. Og barsk. Det er krig, og døden er rejsekammerat lige meget hvor man vil hen.

Tak til Finn, som først anbefalede mig at læse den.

Reklamer