Tags

,

zombie survival guideForfatter: Max Brooks
Paperback, egen samling

Mildt underholdende.

Den havde nok været mere interessant for mig, hvis den havde haft europæiske forhold med. USA flyder jo over med skydevåben, og bogen vender hele tiden tilbage til dem – våben og ammunition. Men ok, som overlevelsesguide har den nogle få interessante og brugbare råd, som også vi europæere kan bruge til noget. Læs bøger, hold dig i form, lær nyttige ting. Det hele er jo tænkte eksempler, og selvfølgelig tager ikke engang forfatteren emnet seriøst for alvor. Men bogen mener det godt nok – og der skal nok være læsere, som tager det ganske alvorligt.

Jeg må tilstå, at jeg er godt tilfreds med at det er ren fiktion (selvom jeg overvejer at stille den blandt mine fagbøger), for jeg ville ikke holde ret længe i Max Brooks zombieficerede verden. Jeg kan ikke slås, ikke løbe, ikke skyde (kan faktisk ikke håndtere andre våben end køkkenknive og til nød en økse), jeg kan ikke bygge palisader, ikke sejle en båd, jeg ved ingenting om medicin og kun sporadisk om førstehjælp. Jeg ville være SÅ meget på spanden! Udover zombierne ville jeg heller ikke bryde mig om overlevelsesforholdene: altid være på vagt, aldrig slappe af, finde et øde sted at slå sig ned med nogle få udvalgte, og så aldrig mere gøre andet end at overleve fra dag til dag.

Det er en pudsigt kultbog. Jeg tænker at den egentlig bør komme med en advarsel om at letpåvirkelige læsere skal holde sig fra den. De kunne nemt blive paranoide. Men når man ser bort fra zombierne, så kan den som sagt noget om at overleve i en verden, som er gået under. Nu stiller jeg den ind i reolen – blandt fagbøgerne – og regner med aldrig at skulle bruge den til noget fornuftigt.

 

Reklamer