Tags

,

jordemoderen fra hope riverForfatter: Patricia Harman
Hardcover med silkesnor som bogmærke. Egen samling

En rigtig dameroman! Jeg kan forestille mig, at de mange fødsler, der beskrives i løbet af bogen kan få de fleste herrer (og et udvalg af damer) til at lægge den fra sig i en fart. Jeg kan godt lide fødselshistorier, og kunne godt lide den. Ikke stor litteratur, men alligevel god underholdning. Hurtigt læst.

Stemningen tiltaler mig meget. Vi er i 1930’ernes USA ude på landet. Folk er fattige. Der er kontroverser mellem sorte og hvide (men også et vist samarbejde). Patience og Bitsy (af hver sin farve) bor og arbejder som jordmødre sammen som ligestillede, og skaber derved en smule opmærksomhed, som dog først til sidst i bogen giver egentlige problemer. De passer deres gård og tager ud til fødsler i hele omegnen – hos både sorte og hvide (og en enkelt indianer). De får ganske lidt i løn, ofte betales de med madvarer, brænde o lign. Fra hånden til munden.

Og så er der dyrlægen på den anden side af bakken. Et romantisk element, barsk og garvet (som den slags helte helst skal være) og med stærk krop og skævt smil (som den slags helte helst skal have). Romantikken fylder meget passende ikke voldsomt i historien, for det er ikke dén, der er vigtig.

En hyggelig bog. Og livsbekræftende i sin natur.

Reklamer