Tags

gregor i underlandetForfatter: Suzanne Collins
Gennemsynsbog for biblioteket

Det er samme Suzanne Collins, som skrev Hunger Games-serien, som jeg er en stor fan af. Man kan godt mærke, at Gregor i Underlandet er skrevet før (den er ikke helt så skarp) og at den er skrevet til børn, hvor Hunger Games er skrevet til unge og voksne. Men hun kan altså skrue en historie sammen, kan hun! Det er en rigtig spændende bog, og hun er ikke bange for at slå sine karakterer ihjel. Det er især smukt, når de ofrer sig for deres venner.

Jeg kan især godt lide kakkelakkerne. Deres måde at tale på og deres fascination af Gregors gæve to-årige lillesøster, som ryger med i Underlandet, er virkelige charmerende. Også rotten Flænser er en spændende karakter, som jeg godt kunne tænke mig fik en større rolle i de kommende bøger. Han er nok den dybeste og mest nuancerede karakter i bogen.

I bøger om profetier, der skal opfyldes, kan man godt føle sig trukket lidt rundt ved næsen, men det synes jeg faktisk ikke var tilfældet her. Selvom meget af profetien gav sig selv, så var der alligevel punkter, som var frie for fortolkning, og dér bliver det interessant.

Der kommer flere i serien (der er nemlig flere profetier). Jeg glæder mig.

Reklamer