Tags

ready player oneForfatter: Ernest Cline
Biblioteksbog

Pageturner så det vil noget! Det er én af de bøger, som har fået mig til at måtte springe af toget i sidste øjeblik, fordi jeg blev så opslugt, at jeg glemte alt omkring mig. Lidt ligesom den virtuelle verden Oasis gør. Afsindig spændende!

Vi er i 2040’erne og verden er af lave. Millioner (milliarder?) af mennesker verden over lever et parallelliv i Oasis – en gigantisk virtuel verden, hvor alting kan lade sig gøre. Imens forfalder den virkelige verden omkring dem. Da Oasis’ skaber (James Halliday) dør uden arvinger, efterlader han hele sin rørlige formue – som er gigantisk – til den spiller, der kan finde hans easteregg. Alle clues til hvordan man finder det findes ved at sætte sig ind i Hallidays passion for alt, der har med 80’erne at gøre: spil, film, musik mm. Snart er skattejagten i gang, og alle dem, der jager ægget kaldes for jæggere (jeg er sikker på at det engelske ord var sejere). Men det er ikke kun jæggere, der drømmer om at vinde den store præmie, det gør multiselskabet IOI også. De sender deres egne jægere ud – for at finde ægget og for at få magten over Oasis – og de skyr absolut ingen midler. Og hvis IOI får magten over Oasis, så vil de klemme hver en krone, dollar og yen ud af det! Wade er jægger – under avatarnavnet Parzival. Og det er hans historie vi følger.

Det var en fornøjelse at læse. Både fordi Oasis er en fascinerende verden, men også fordi hele 80’er popkulturen, som jeg jo er vokset op i og med. En fornøjelse, når Ferris Bueller, Max Headroom, Monty Python, Hitchhikers guide, forfattere, instruktører, bands mv bringes på bane og jeg sidder og nikker og kan huske det.

Og undervejs overraskes man lige et par gange. Det kan jeg også godt lide 🙂

Reklamer