Tags

peculiar childrenForfatter: Ransom Riggs
Papirsudgave. Min egen

Det første, der slår mig er titlen. Elsker ordet ‘peculiar’. Og straks efter er det forsiden. En lille pige med et noget vrissent ansigtsudtryk og gammeldags kjole og diadem. Og så, når man kigger nærmere efter, så kan man se, at hun svæver lidt over jorden. Hun er ‘peculiar’ – sælsom.

Jacob er 16, har rige forældre, og en farfar, som fylder ham med sære historier om sælsomme børn fra hans barndom. Han viser Jacob billeder, som er lige så sære som historierne – billedet af den svævende pige blandt andre. Der er ingen, der tror på farfaren, undtagen Jacob, og selv han tvivler, da han bliver ældre. Men nogle gange er røverhistorier sande. Og farlige.

Jeg er betaget. Jeg har kigget igennem et fotoalbum med sælsomme mennesker og historierne bag besynderlighederne er kommet til live. Jeg havde nok selv fundet på noget andet, men det er ligegyldigt. Lige nu følger jeg Riggs’ udlægning med begejstring. Ikke mindst fordi, der kommer mere. Historien er ikke slut endnu. Og der er rygter om en filmatisering. Det kan man godt.

Reklamer